NUSO og Norges Ungdomskor til Ålesund

x min lesetid

I påsken blir Ålesund inntatt av dyktige unge musikere fra hele landet. NUSO - Norsk Ungdomssymfoniorkester og Norges Ungdomskor går sammen om et felles musikalsk prosjekt med konsert i Ålesund Kirke.Sammen blir de et superensemble som skal framføre noen av de store verkene fra musikkhistorien for kor og orkester:Geirr Tveit: Utdrag fra Hundrad HardingtonarLudvig Irgens-Jensen: PassacagliaLuciano Berio: RenderingJosef Haydn: Te DeumTil denne samlingen har komponisten Bjørn Morten Christophersen skrevet et spesialarrangement av Haydns Te Deum.

Samarbeid for første gang

NUSO - Norsk Ungdomssymfoniorkester består av 84 orkestermusikere fra hele landet mellom 13 og 20 år. Musikerne holder et høyt nivå og velges ut for en toårsperiode av gangen.Norges Ungdomskor består av 40 dyktige unge sangere fra hele landet, i alderen 16 - 26 år. NUK er et årlig prosjekt, og sangerne møtes til prøver og konserter i løpet av prosjektperioden. Koret drives av organisasjonen Ung i Kor.Dette er første gang disse to ensemblene samarbeider om et musikalsk prosjekt. Det er også første gang noe av ensemblene opptrer i Ålesund.Konserten skal dirigeres av en av Nordens mest markante dirigenter, Grete Pedersen. Grete Pedersen er ansatt som kunstnerisk leder for Det norske solistkor, og har tidligere jobbet med både kor og orkester.Vi er svært glade for å ha henne med, og tror hun vil løfte dette samarbeidsprosjektet til nye høyder.

Hvor og når?

Koret og orkesteret bor og øver på Ålesund folkehøgskole 12.-17. april.Konsert i Ålesund kirke onsdag 17. april kl. 16:00.Samlingen er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Ålesund kommune.www.norgesungdomskor.nowww.nuso.no

Lese mer?

Hold deg oppdatert på NUSO.

Vis alle
Se bilder fra NUSO-samlingenSe bilder fra NUSO-samlingen
Jul 11, 2023
I én uke har vi hatt NUSO-samling i Porsgrunn. På programmet var Hanna Marie Hansen, Dvořák og Marcus Paus. Dette er bildene av de siste forberedelsene før Håkon Kartveit slo første tone. Og fra konserten i Bølgen kulturhus 8.juli.
Vellykket NUSO-turnéVellykket NUSO-turné
Aug 17, 2020
Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.
NUSO-turné 2020NUSO-turné 2020
Jun 25, 2020
Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!
NUSO flytter toårsperioden ett år fram i tidNUSO flytter toårsperioden ett år fram i tid
May 13, 2020
På grunn av koronakrisen ble ikke året 2020 slik vi hadde sett for oss. De siste ukene har vi forsøkt å finne løsninger for å kunne gjennomføre NUSO-samlingen i sommer.