Bruker VR-briller før konsert

x min lesetid

Den første uka i august skal 120 ungdommer fra to nasjoner møtes til en stor samling i Bodø. I løpet av én uke skal NUSO - Norsk ungdomssymfoniorkester og Landesjugendorchester (LJO) fra Hamburg øve inn et stort repertoar. Dette blir en konsert på Nordland Musikkfestuke. En helt vanlig samling, kanskje?

 

Det kan ligne på en vanlig NUSO-samling, men ikke helt. Det er både et Erasmus-støttet internasjonalt samarbeid og et rekordstort symfoniorkester. I tillegg til å spille sammen har også orkestrene NUSO og LJO invitert inn den østerrikske foreningen for musikerhelse ÔGfMM til et forskningsprosjekt. Prosjektet heter "The Future of Youth Orchestra".

 

Musikerne skal blant annet få hodebånd og pulsklokker for å måle stress, gjennomføre fysiske øvelser, se på spillestil for å unngå skader, måle lydnivå og få anbefalt hørselsbeskyttelse.

 

Kan du bruke VR-briller til å forberede deg før konsert?

 

Et annet element er å bruke VR briller for å forberede seg til konserten i Elbphilharmonie 5. oktober i Hamburg. Før konserten har de to orkesterne kun to til tre aktive prøvedager.

– Det er fint å ta inn det rommet man skal være i. For selve konsertdagen er det mye mennesker, stressende prøvetid, kanskje mye annet som tar fokus enn å stå og spille i rommet. En slags førtrening, sier Mathias Gran, produsent for NUSO og musikkonsulent i UNOF.

– Det er en helt ny måte å forberede seg på. Jeg er spent på hvordan det skal påvirke de som skal spille og håpe det kan bidra til noe positivt, avslutter han.

 

 

Lese mer?

Hold deg oppdatert på NUSO.

Vis alle
Se bilder fra NUSO-samlingenSe bilder fra NUSO-samlingen
Jul 11, 2023
I én uke har vi hatt NUSO-samling i Porsgrunn. På programmet var Hanna Marie Hansen, Dvořák og Marcus Paus. Dette er bildene av de siste forberedelsene før Håkon Kartveit slo første tone. Og fra konserten i Bølgen kulturhus 8.juli.
Vellykket NUSO-turnéVellykket NUSO-turné
Aug 17, 2020
Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.
NUSO-turné 2020NUSO-turné 2020
Jun 25, 2020
Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!
NUSO flytter toårsperioden ett år fram i tidNUSO flytter toårsperioden ett år fram i tid
May 13, 2020
På grunn av koronakrisen ble ikke året 2020 slik vi hadde sett for oss. De siste ukene har vi forsøkt å finne løsninger for å kunne gjennomføre NUSO-samlingen i sommer.