Et tilbakeblikk på første toårige periode med NUSO

x min lesetid

I 2018 ble NUSO omorganisert til å være et toårig prosjektorkester, hvor musikerne spiller i orkesteret i to år om gangen. De skulle møtes til totalt fire orkestersamlinger på ulike steder i landet.

Det var stor spenning knyttet til hvordan det nye tilbudet ble tatt imot, og hvordan prosjektperioden skulle gjennomføres i praksis.27. juli - 4. august i år var NUSO, kullet 2018-2019, samlet for fjerde og siste gang i Tallinn, Estland.

Det markerte slutten på historiens aller første toårige prosjektperiode med NUSO, og det var liten tvil om at omleggingen til toårig periode var vellykket.Det var en tydelig sammensveiset gjeng som tok avskjed i Tallinn, og de mange tårevåte klemmene var et synlig bevis på de sterke båndene som har blitt til gjennomto år, fire samlinger, utallige øvingstimer, et stort repertoar, huskonserter, quizer, lek og alvor.

Her er et tilbakeblikk på de fire samlingene med NUSO i 2018 og 2019:

Den aller første toårige NUSO-perioden ble forventningsfullt sparket igang med samling på Grenland folkehøgskole i Porsgrunn 23. juni - 1. juli i 2018.

Konserter i Arendal kulturhus og i Ibsenhuset, Skien. Orkesteret spilte Nikolaj Rimskij-Korsakovs Scheherazade, Richard Strauss’ Obokonsert med solist Marion Walker, og John Williams’ musikk fra E.T - Adventures on Earth.

NUSOs faste dirigent og kunstneriske leder Torodd Wigum dirigerte konsertene.

Orkesteret møttes igjen til høstsamling i Bodø 4. - 7. oktober, og avsluttet samlingen med konsert i vakre Stormen konserthus. På programmet stod film- og spillmusikk, til stor glede for en fullsatt konsertsal. Repertoaret bestod av utdrag fra filmene Star Wars, Harry Potter, E.T., Schindlers liste, Flåklypa, Pirates of the Caribbean og Super Mario. Dirigent på konserten var Jan-Erik Hybertsen.

Tredje samling med NUSO fant sted på Ålesund folkehøgskole i påsken, 12. - 17. april 2019.

For aller første gang samarbeidet Norsk Ungdomssymfoniorkester med NUK - Norges Ungdomskor. I anledning den store begivenheten fikk vi med oss selveste Grete Pedersen til å dirigere på konserten i Ålesund kirke. NUSO spilte utdrag fra Geirr Tveitts Hundrad Hardingtonar, Luciano Berios’ Rendering, Ludvig Irgens-Jensens Passacaglia samt Joseph Haydns Te Deum sammen med Norges Ungdomskor (med spesialskrevet arrangement fra Bjørn Morten Christophersen).

For å markere avslutningen på NUSOs aller første toårige prosjektperiode, dro orkesteret i sommer på utenlandstur til Tallinn i Estland. Her fikk musikerne jobbe med estiske instruktører, og fikk bryne seg på både norsk, estisk og russisk musikk. Resultatet ble fremført på konserter i Jõhvi og i Tallinn, og det var ingen tvil om at NUSO-musikerne imponerte stort i Estland. Repertoaret besto av Ludvig Irgens-Jensens Passacaglia, Johannes Hanssens Valdresmarsj, Eduard Tubins Estonian Dance Suite, og Pjotr Tsjaikovskijs symfoni nr. 5. Vår egen Torodd Wigum var tilbake som dirigent på samlingen

Er du interessert i å være med i NUSO? Neste toårige periode går fra 2020 til 2021, og åpner for påmeldinger i desember i år. Søknadsfrist er 15. januar 2020.

Følg med på nettsiden eller Facebook for nyheter og oppdateringer om påmelding.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på NUSO.

Vis alle
Se bilder fra NUSO-samlingenSe bilder fra NUSO-samlingen
Jul 11, 2023
I én uke har vi hatt NUSO-samling i Porsgrunn. På programmet var Hanna Marie Hansen, Dvořák og Marcus Paus. Dette er bildene av de siste forberedelsene før Håkon Kartveit slo første tone. Og fra konserten i Bølgen kulturhus 8.juli.
Vellykket NUSO-turnéVellykket NUSO-turné
Aug 17, 2020
Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.
NUSO-turné 2020NUSO-turné 2020
Jun 25, 2020
Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!
NUSO flytter toårsperioden ett år fram i tidNUSO flytter toårsperioden ett år fram i tid
May 13, 2020
På grunn av koronakrisen ble ikke året 2020 slik vi hadde sett for oss. De siste ukene har vi forsøkt å finne løsninger for å kunne gjennomføre NUSO-samlingen i sommer.