Neste stopp Estland

x min lesetid

Tubin, Tsjaikovskij og Irgens-Jensen! NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester reiser til Estland med framtredende norske, russiske og estiske komponister i bagasjen.Estlandsturneen blir den siste samlingen for NUSOs kull 2018-19, og avsluttes med to storslagne konserter i Jõhvi og Tallinn.

Om konsertene

  • Fredag 2. august kl 19:00: Johvi Concert Hall (billetter / Facebook).
  • Lørdag 3. august kl. 19:00: Kaarli Church, Tallinn (billetter / Facebook).

Repertoar:

  • Ludvig Irgens-Jensen - Passacaglia (1927)
  • Eduard Tubin - Estonian Dance Suite (1938)
  • Pjotr Tsjaikovskij - Symfoni nr. 5 (1888)

Konsertene ledes av orkesterets faste dirigent, Torodd Wigum.

Om NUSO

NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester består av 84 orkestermusikere fra hele landet. Musikerne er mellom 13 og 20 år og holder et høyt nivå.Tidligere har NUSO vært satt sammen på nytt for hver enkelt samling, men siden 2018 har orkesteret vært et fast ensemble som velges ut for en toårsperiode av gangen. Estlandsturneen markerer slutten på NUSOs første toårsperiode.Orkesteret har hatt fire samlinger i løpet av disse to årene. Gjennom å spille sammen over tid har musikerne kunnet knytte seg sammen både musikalsk og sosialt. Slik kan NUSO være det vi ønsker at det skal være - en arena der unge musikere kan bli kjent med hverandre og utvikle sine ferdigheter.Over nyttår starter en ny runde med prøvespill og opptak av et nytt kull dyktige orkestermusikere.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på NUSO.

Vis alle
Se bilder fra NUSO-samlingenSe bilder fra NUSO-samlingen
Jul 11, 2023
I én uke har vi hatt NUSO-samling i Porsgrunn. På programmet var Hanna Marie Hansen, Dvořák og Marcus Paus. Dette er bildene av de siste forberedelsene før Håkon Kartveit slo første tone. Og fra konserten i Bølgen kulturhus 8.juli.
Vellykket NUSO-turnéVellykket NUSO-turné
Aug 17, 2020
Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.
NUSO-turné 2020NUSO-turné 2020
Jun 25, 2020
Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!
NUSO flytter toårsperioden ett år fram i tidNUSO flytter toårsperioden ett år fram i tid
May 13, 2020
På grunn av koronakrisen ble ikke året 2020 slik vi hadde sett for oss. De siste ukene har vi forsøkt å finne løsninger for å kunne gjennomføre NUSO-samlingen i sommer.