NUSO-turné 2020

x min lesetid

Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!

NUSOs kunstneriske leder og dirigent, Torodd Wigum, reiser ut på Norges-turné og besøker fem ulike byer for å hilse på deltakerne der de bor. Turneen starter i Trondheim 8. august, og avsluttes i Oslo 13. august. 

På hvert av stedene vil det bli avholdt et tre timer langt seminar, hvor deltakerne får spille sammen og bli kjent med andre NUSO-musikere fra nærområdet. Deltakerne skal i tillegg lage en digital fremføring av et av stykkene som de skulle ha spilt på årets sommersamling. De får også muligheten til å møte og snakke med instruktørene og instrumentgruppene sine gjennom videomøter på nettet.

Ideen med turneen er å gi NUSO-deltakerne et musikalsk tilbud i år også, på tross av at årets ordinære orkestersamlinger er utsatt.  

– Da årets sommersamling for NUSO dessverre måtte utsettes til neste år, sto det for meg som svært viktig, ja helt essensielt, at vi måtte få til «noe» også i 2020. Av hensyn til våre kjære, unge, talentfulle og dyktige orkestermedlemmer. Derfor er jeg utrolig glad for å legge ut på «NUSO-turné 2020» i august! Jeg ser veldig fram til å møte alle sammen i nærheten av der de bor: i Trondheim, Bergen, Sandnes, Kristiansand og Oslo. Vi skal gjennomføre etter gjeldende smittevernregler, møtes og få hilst på hverandre og aller viktigst: Vi skal spille sammen! Også i 2020! Jeg gleder meg, sier Torodd Wigum, kunstnerisk leder og dirigent for NUSO.

Daglige oppdateringer og stemningsrapporter fra turneen postes på sosiale medier, så følg med!

Torodd Wigum, for anledningen ikledd flunka ny NUSO-T-skjorte, er klar for turné!

Lese mer?

Hold deg oppdatert på NUSO.

Vis alle
Se bilder fra NUSO-samlingenSe bilder fra NUSO-samlingen
Jul 11, 2023
I én uke har vi hatt NUSO-samling i Porsgrunn. På programmet var Hanna Marie Hansen, Dvořák og Marcus Paus. Dette er bildene av de siste forberedelsene før Håkon Kartveit slo første tone. Og fra konserten i Bølgen kulturhus 8.juli.
Vellykket NUSO-turnéVellykket NUSO-turné
Aug 17, 2020
Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.
NUSO flytter toårsperioden ett år fram i tidNUSO flytter toårsperioden ett år fram i tid
May 13, 2020
På grunn av koronakrisen ble ikke året 2020 slik vi hadde sett for oss. De siste ukene har vi forsøkt å finne løsninger for å kunne gjennomføre NUSO-samlingen i sommer.
Norsk Ungdomssymfoniorkester 2020-2021 er klart!Norsk Ungdomssymfoniorkester 2020-2021 er klart!
Mar 19, 2020
15. januar gikk fristen ut for å søke NUSO 2020-2021, og vi fikk inn rekordmange søknader fra unge musikere over hele landet. Hele 164 ungdommer sendte inn søknad og prøvespill, og vi har nå omsider lyttet oss gjennom alle de innsendte opptakene.